Du spør, vi svarer

Ofte stilte spørsmål

Her er svar på de mest spurte spørsmålene fra våre kunder

Vi kommer gjerne på befaring, men noen ganger holder det med beskrivelse samt et bilde av gulvet. Skjema finner du her

Vi har mange prosjekter på gang, noe som gjør det vanskelig å stille opp med kort varsel. Men hvis vi får litt tid på oss, kan vi planlegge grundig. Hvis jobben er en del av et større renoveringsprosjekt, er det viktig at vi kommer inn på riktig tidspunkt i forhold til andre fagområder. Sommeren er en travel tid for oss, så det kan påregnes noe lengre ventetid da. Hvis jobben haster, vil vi alltid finne en måte å løse det på.

Nei, med våre støvsugende maskiner blir arbeidet en ren og ryddig prosess. Når det gjelder sliping av trapp, finnes det dessverre ingen slike støvsugere på markedet enda. Derfor tar vi nødvendige forholdsregler og dekker til området så godt som mulig for å begrense spredning av støv.

Dersom gulvet skal olje så ønsker vi at listene tas bort. 

Ingen problem. Vi benytter oss av miljøvennlige, vannbaserte produkter som tørker relativt raskt. Men det er ikke mulig å oppholde seg i rommet som skal slipes og behandles.

Ja, alle møbler må være flyttet ut av rommet der gulvet skal behandles. 

Nei, vi har ikke mulighet til å ta med alle sekkene fra der vi jobber. Det blir satt igjen ved huset. Hvis du likevel ønsker at vi fjerner dette, kan vi gjøre det mot et tillegg i prisen.

Bent´s Parkettsliperi sliper gulv for kunder i Stavanger, Sandnes, Randaberg, Sola, Klepp, Sokndal, Egersund, Gjesdal, Time og Hå. Vi er lokalisert på klepp som ligger 25 km sør for Stavanger. Kontakt oss for gratis befaring! 

Nei, det er ikke nødvendig. 

Det kommer selvsagt an på størrelsen på gulvet og dens tilstand, men som en tommelfingerregel sier vi følgende:

  • For gulv opp til 100m2 tar det ca 2-3 dager

Det er viktig å merke seg at dette er kun veiledende estimater, og at tidsforbruket kan variere alt ettersom. Faktorer som for eksempel gulvets tilstand, tilstedeværelsen av møbler og utstyr, og områdets størrelse, kan påvirke slipeprosessen.

Det er vanligvis ca halv pris å slipe fremfor å bytte gulv, men det er ikke mulig å sammenligne prisen direkte med innkjøpskostnaden for et nytt gulv. Bytte av et gulv krever omfattende arbeid, og det medfører ofte ekstra kostnader for materialer og arbeidskraft.

Hvis vi legger til farge i gulvet, vil det stoppe gulningsprosessen i lang tid.

Vi anbefaler å vente 1-2 uker før dere legger tepper tilbake på gulvet igjen. 

Vi anbefaler at man venter 24 timer etter siste strøk før møblene settes tilbake. Lakken vi bruker er gjennomherdet etter 24 timer. Hardvoksen er gangbar etter 12-24 timer, men ikke ferdig

herdet før etter 14 dager.